pátek 13. února 2015

Knihy na víkend

Mám čtecí krizi a ta způsobila, že jsem se nedokázala rozhodnout, jaké knihy si vzít s sebou na víkend k rodičům. V poslední době jsem rozečetla více knížek, protože se nějak nemůžu do žádné knihy pořádně začíst. Buď jsem si prostě nevybrala tu správnou knihu, nebo mám fakt nějaké blbé období. Tak jsem si s sebou vzala dvě rozečtené knihy a k tomu jsem přihodila pár dalších, kdyby se náhodou stal zázrak a nějakou jsem dočetla, nebo kdybych zjistila že mám chuť čít něco jiného. No prostě se to nějak zvrtlo, ale jelikož obě cesty pojedu autem, tak jsem nemusela řešit jak budu mít kufr těžký.
Omlouvám se za kvalitu fotky, fotila jsem mobilem.
Rozečtenou mám Dunu, což je klasika scifi, a Perlu v mlze, což je takový brak pro ženy, který mě ale kdysi strašně bavil. Myslela jsem si, že u nějaké lehčí literatury se mi podaří líp začíst, ale stejně to nefunguje. Vypadá to, že víkend zachrání zase manga Bleach, do které se dá začíst nejlépe.

Míváte taky takové čtecí krize, kdy číst chcete, ale žádná kniha vás pořádně nebaví? A také vám to komplikuje cestování?

6 komentářů:

  1. Já spíš poslední dobou čtu dost málo - nějak mi schází čas a ke všemu jsem se pustila do povinné četby. A i když je Oliver Twist dost zajímavý, pokračuji jen pomalu, a pak mi nezbývá tolik času na Zaklínače, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky je frustrující, když člověk nemůže číst tolik, kolik by si přál a co by si přál :) Olivera Twista jsem četla na střední, a nechápu film Rebelové, kde se o něm mluvilo a ta jedna byla do Olivera zamilovaná. Asi šlo úplně o jiného Olivera Twista nebo nevím :D Ale taky se mi to celkem líbilo :)

      Vymazat
  2. Máš moc hezký blog, líbí se mi tu :) A pokud bude recenze na Dunu, určitě si ji přečtu. Říkám si, že bych tuhle klasiku neměla minout, ale ještě váhám, jestli to nebude moc velké sousto...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda že se ti tu líbí :) Recenze na Dunu určitě bude, jsem teď v půlce, ale jde to pomalu, což není vina Duny ale mojí čtecí krize. A čeho se u Duny bojíš? Co se týče jazyka, tak bys ani nepoznala že je to napsáno před takovou dobou, čte se to dobře. A co se týče děje, tak se střídají dobrodružnější, akčnější scény s povídacími scénami, kde se probírá politikaření a intriky.

      Vymazat
    2. Mám trochu respekt a obavy že všeho, co se označuje jako kultovní dílo žánru a podobně. Znáš to, přehnaně vysoké očekávání, pak je člověk zklamaný a ještě si říká, že je asi chyba v něm, když to všichni opěvují :) A teď jsi k tomu přidala ještě to politikaření :D

      Vymazat
    3. Jo to znám, a nejde jen o kultovní díla, ale i o novinky, které každý čte a vychvaluje do nebes. Tak ty politické intriky nejsou tak zamotané, jako bývají v některých knížkách, že nevíš která bije :D Ale přeci jen akčnější scény mám raději.

      Vymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)