sobota 28. února 2015

Knižní přírůstky za leden a únor

Měsíční chvástačky...Objevují se snad na každém blogu a protože se mi zalíbily, rozhodla jsem se je publikovat i já. Blog jsem založila až v únoru, ale protože chci mít přehled za celý rok a mnohdy nevím, jestli jsem si knihy koupila v lednu nebo únoru, rozhodla jsem se udělat chvástačku za oba měsíce.

Na úvod všechy přírůstky i s ochotnou pomocnicí :) Na to, že si knihy jen kupuji nebo dostávám jako dárek, se jich nahromadilo celkem dost.



Na konci ledna vyšel závěrečný díl mangy Death Note, který jsem si koupila na Pragoffestu, a přečetla hned druhý den. Plánuji recenzi na celý Death Note, ale mezi tím vším učením nějak není čas. Druhou mangou, kterou čtu a kupuji, je Bleach. Jeden díl jsem si koupila po úspěšně složené zkoušce jako odměnu, zbylých pět jsem dostala od přítele. A mám strašnou radost, že mám tolik nových dílů, protože je super, když si můžu hned přečíst pokračování a nemusím čekat na to, až vyjde další díl nebo až na něj budu mít peníze. Jenže za chvíli už budu mít všechny díly co vyšly, a potom už budu muset pokaždé čekat 3 měsíce na nový díl. To bude utrpení, protože rychle zapomínám děj přečtených knih...


Tyto dva přírůstky mám díky časopisu Pevnost, který každý měsíc vychází s knižní přílohou. Knížka pak vyjde na nějakých 70 Kč, což je opravdu skvělá cena, protože plná cena knih bývá mnohdy 200 - 300 Kč. Gantz jsem přečetla hned, a nebylo to špatné. Až budu čekat na nová vydání Bleache, možná ho začnu kupovat. Mangy jsem si prostě dost oblíbila, a jen díky Pevnosti, která pokaždé dala první díl. Devět princů Amberu je už druhá kniha od Zelaznyho, kterou mám díky Pevnosti, a na kterou jsem se moc těšila. Je to první díl jeho slavné fantasy ságy.


Další přírůstky do knihovny jsem koupila na bazaru knih na facebooku. Největší radost mám z Roberta Holdstocka. Píše velmi zajímavou fantasy o mýtickém lese, o které se málo mluví, ale stojí za přečtení. Jeho knihy už nejdou moc dobře sehnat, ozblášť Les kostí je už několik let vyprodán a mně se ho podařilo sehnat za krásných 40 Kč. Stejně tak Hloubení. Navíc jsou knihy jako nové. Jsem šťastná jak blecha a moje Holdstockova sbírka má už 7 kousků. Kostičas je kniha, která mě svým zevnějškem uchvátila, má totiž na omak zvláštní obal a vypadá fakt skvěle. Četla jsem na ní dobré ohlasy a když jsem jí uviděla jen za 100 Kč, tak jsem neodolala. Má sice trochu zvlněné stránky, ale za plnou cenu bych si jí jentak nekoupila. Stopy hrůzy jsem četla na základce a strašně jsem se u nich bála. Chtěla jsem zjistit, jestli mě to ještě bude bavit, a tak jsem 5 dílů koupila za 100 Kč. Tehdy jsem ještě nevěděla, že Stopy hrůzy kupuji od Verči z blogu Čteme oba, přestože jsem blog už nějakou dobu sledovala.


A nakonec knihy, které jsem si odnesla z Pragoffestu jako výhry. Krvavou čepel ze scifi soutěže, zbylé dvě z tomboly. Radost z nich mám jen proto, že jsem něco vyhrála :D Ježíšku, já chci plamenomet a Krvavou čepel nejspíš nikdy číst nebudu, není to můj šálek kávy a mám spoustu knih, kterým dám přednost. Kniha Spravedlivý hněv od Markuse Heitze by mi udělala radost, kdybych jí neměla už jednou doma. Tenhle autor je docela známý a jeho knihy jsou hodnoceny dobře, takže tuhle knihu si časem přečtu. Všechny kousky tedy dřív nebo později nejspíš skončí v bazaru.


Z knižních úlovků by to bylo všechno, ale protože si ráda nechávám podepisovat knihy, musím do chvástačky zařadit i další autogram, a to od Juraje Červenáka. Už jsem byla na jeho několika autogramiádách, takže zbytek knih mám podepsaný, ale tu nejnovější jsem neměla. Jako naschvál jsem byla nemocná, ale přítel mi tam zajel, takže se můžu těšit z další podepsané knihy. A že Červenákův autogram je jeden z nejhezčích :)


A na závěr malé nakouknutí do mojí a přítelovy knihovny (spíš knihoven) :)



Tak co říkáte na mojí první chvástačku? Zaujaly vás některé knihy, nebo jste je četli? Těším se na vaše názory :)

13 komentářů:

  1. Jéééžiš a já jsem si říkala, odkud je mi ta profilovka a jméno povědomé! :-D Měla jsi napsat, an bychom těch pár korun nechtěli. :-D
    Nádherné knížky, těší mě, že někdo čte Bleach, Gantz a tak dále. Máš skvělý blog. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však já to zjistila mnohem později, až když jsi dávala do skupiny knižních blogerů na fb odkaz na článek na váš blog a já si říkala, že je mi to jméno nějak povědomé :D V té době, kdy jsem si je kupovala, jsem blog ještě ani neměla.
      A děkuju, jsem ráda že se líbí :)

      Vymazat
  2. Jee, Stopy hrůzy! Ty jsem na taky milovala a příjemně se u nich bála :))
    Jinak doufám, že bude nějaký článek s pohledem na kompletní knihovnu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě takový článek bude :) Teď málo čtu, takže dělám samé vykecávací články :)

      Vymazat
  3. Kostičas v papírové podobě nemám, ale četl jsem ho. A moc pěkné fotky knihovny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No jsem na něj zvědavá, protože jsem četla že je ten začátek trochu náročnější, samé nové pojmy a tak.

      Vymazat
  4. Vaše knihovna vypadá opravdu lákavě :) Nasbírala jsi slušnou hromádku knih, jen škoda, že člověk nemá na čtení tolik času, kolik by byla potřeba :D

    OdpovědětVymazat
  5. Máte nádhernou knihovnu! :) Strašně vám závidím Malaz... stejně jako všem ostatním, kdo ho mají. Tyhle knížky vypadají v poličce hrozně pěkně a navíc to vypadá, že by Malaz mohl být můj šálek čaje, takže se jen stěží bráním nutkání si ho pořídit... :D
    Mangy už nečtu, protože naše knihovna jich má jen pár (případně třeba jen první tři díly) a na to, abych je kupovala, mi přijdou drahé. To si za stejnou cenu radši koupím knížku, která mi vydrží na dýl :) Ale měla jsem jedno období, kdy jsem byla mangami úplně posedlá.
    Od Markuse Heitze jsem četla knížku o skřetech (název si už nepamatuju) a byla parádní, takže se těš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :) Z Malazu mám zatím jen ten první díl, těším se až je budu mít všechny, vypadají fakt skvěle. Na Heitze se těším, ale trochu se bojím, protože napsal knih už docela hodně a pokud se mi bude líbit, tak je samozřejmě budu chtít všechny :D

      Vymazat
  6. Gratuluju k výhrám na PragoFFestu! ^^ Skvělé přírustky, hned bych si z nich něco vybrala (= sevřela v náručí a s ďábelským smíchem mílovými kroky utíkala z tvého dosahu), želbohu mám celý semestr vyplněný spoustou školní četby, chjo. Tak snad jednou, až budu jakože v důchodu, nebo tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář mě hodně pobavil, především ta závorka :D Ale tak škola jednou skončí a potom budeš mít spoustu času číst co chceš a co teď nestíháš ;)

      Vymazat
  7. Krásné přírůstky, gratuluji k výhrám :) A závidím Ti toho Kostičase...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)