pondělí 9. února 2015

Vítejte...

.... ve světě scifi mága. Provede vás všemi možnými fantastickými světy, ať už půjde o svět daleké budoucnosti, svět v galaxii daleko odtud nebo magický svět plný kouzel a napřirozených bytostí. A v neposlední řadě půjde o svět jedné bláznivé fantasačky, která se nadchne pro všechny fantastické světy, na které narazí ať už v knihách nebo ve filmech a seriálech. 

Kdo jsem?
Nová společnice Pána času? Hmm spíš ne :D
Jmenuji se Lucie, je mi 23 let a posledním rokem studuji na Vysoké škole ekonomické v Praze. Mezi mé záliby odjakživa patřilo hlavně čtení. Stala se ze mě bláznivá knihomolka, která musí mít všechny knihy doma (ideálně s autogramem od autora), perfektně srovnané v knihovničkách a ve výborném stavu (kdo mé knížce ohne i jen jediný růžek je ve velkém průšvihu). Miluji vůni knih a čím více mám kolem sebe knih, tím lépe. Proto to u mě vypadá, jako kdybych bydlela v knihovně :D Zhruba před 5 lety jsem propadla scifi a fantasy, nicméně ráda čtu i detektivky, horory a semtam dojde i na klasiku. Sleduji několik scifi, fantasy i jiných seriálů - jako Doctor Who, Star Gate, Castle, Supernatural, Once upon a time, Doctor House, Gilmorova děvčata, Simpsonovy, Přátelé, a pár dalších. Občas si ráda zahraju i nějakou počítačovou hru, třeba The Sims, Skyrim, Dragon Age, našlo bych se jich taky víc. A taky chodím ráda na cony, jako je Festival fantazie, Pragoffest nebo Starcon, což jsou akce, kde se setkávají nadšenci scifi a fantasy.

Proč jsem se rozhodla blog založit?
Sice mám několik knihovniček nacpaných pomalu k prasknutí, ale pořád se cítím jako začátečník co se týče fantastiky. Sice mám přehled o tom, co všechno se píše, které autory stojí za to číst, ale přečtený mám jen malý zlomek knih a všechno mě vlastně teprvé čeká. Proto bych o tom všem chtěla psát a být pro další začínající fantasáky takovým průvodcem. Knih vychází velká spousta, ale obzvlášť u fantasy vychází i spousta odpadu. Já se takovým knihám snažím vyhýbat, protože chci číst to nejlepší co v těchto žánrech vychází. A přijde mi strašná škoda, aby někdo začal číst brakovou fantasy a buď ho to od toho žánru odradilo, nebo zůstal u těchto horších autorů, když by mohl číst daleko lepší knihy. Prostě a jednoduše - čas na čtení je omezený a stojí za to číst to nejlepší a nejkvalitnější.

Co od mého blogu můžete čekat?
Proto budu psát hlavně o knihách, protože ty jsou mou největší vášní, ale semtam i o dalších věcech, které jsem už zmínila. Svět scifi a fantasy mě naprosto uchvátil a už to pro mě nejsou jen další knihy které přečtu a film na který se podívám, je to už způsob života, ze kterého není úniku a který každoročně umocňují cony, které navštěvuji. Setkání s podobně "postiženými" je totiž něco úžasného, je to další fantastický svět, do kterého patříte a jehož jste součástí. Proto už nikoho nepřekvapí, když v létě přijede do Chotěboře na Festival fantazie a z každé strany slyší radostná zvolání: "Konečně doma!". A i když se potom musíte vrátit do normální života, tak víte že tam někde po celé republice a celém světě jsou podobně smýšlející a že nejste sami.

No a na co se můžete v nejbližších dnech těšit? Ráda bych napsala o letošním Pragoffestu, který nedávno proběhl, a o komiksu Death Note, jehož závěrečný díl před pár dny vyšel. Byla to moje první manga, se kterou jsem se kdy setkala a ihned propadla jejímu kouzlu.

Vzhled blogu se zamozřejmě bude dále vyvíjet, kdybych měla čekat až s tím budu spokojená tak bych psát nezačla zřejmě nikdy :)

4 komentáře:

  1. Už se moc těším na tvá knižní fantasy doporučení, jsem v tom úplné mimino, a pokud někdo bude doporučovat kvalitní literaturu, sem s ním :-) Tento žánr mám ráda, ale vlastně jsem nikdy nevěděla, čím začít, tak snad se do toho konečně pustím víc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, přesně pro tebe můj blog bude :) Ono je to trochu složitější, protože nás může nadchnout kniha, kterou by někdo jiný ohodnotil špatně. Každopádně chci psát o takových autorech a knihách, které patří k základnímu kameni fantasy nebo scifi, a které by byla ostuda neznat :)

      Vymazat
  2. Přeji hodně štěstí do budoucna. :) Ve fantasy jsem taky osobně spíše začátečník, protože ve výsledku čtu všechno možné. :)
    Jinak - vážně hezká fotka. Také bych se někdy chtěla dostat byť jen k takovéto papírové TARDIS. :D A o Pragoffestu si ráda počtu - už jen z toho důvodu, že bych letos ráda jela na Festival Fantazie (prý je to dost podobné) a zatím nemám větší ponětí o tom, co od toho čekat. Sice jezdím na jinou akci se stejně "postiženými" lidmi, ale tam všechny už znám přes net, popravdě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) K téhle Tardis se můžeš dostat právě na Pragoffestu nebo Festivalu fantazie. Oba cony jsou vlastně totéž, jen v jiném rozsahu a na jiném místě. Jsou od stejného pořadatele, akorát Pragoffest je menší a v Praze, kdežto Festival fantazie je větší, delší a v Chotěboři. Tak snad tě Pragoffest v mém článku zaujme a pokud se budeš chtít na něco zeptat tak neváhej, do Chotěboře jezdím už pár let, tak ti můžu říct co tě bude zajímat :)

      Vymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)