čtvrtek 2. dubna 2015

Knižní přírůstky za březen

Březen, měsíc knih, je nenávratně pryč. Oslavila jsem ho nákupy, protože čtení je teď u mě dost na draka, už celé dva měsíce čtu Dunu, a ne a ne jí dočíst. Ale už schází asi 30 stránek, tak to musím dát :D

Předem se omlouvám, pokud bude někomu připadat "překočkováno", určitě to tak nebude pokaždé, ale dneska byla tak nápomocná, že jsem toho využila :D


 První várka knih byla díky 25% slevě v Dobrovským.Wreck this journal jsem objevila na blogu Čteme oba a hned jsem ho chtěla mít, i když nevím jestli dokážu být taky tak kreativní. Ale určitě vím, že deník nebudu pouze ničit, víc se mi líbí, když ho lidé pojímají kreativně a pak jim zůstane něco zajímavého a pěkného na památku, než jen potrhaná špinavá kniha. Ale některé destrukční úkoly vypadají zábavně, takže některé určitě zkusím. Plástev v ohrožení jsem dostala od přítele a je to 4. kniha zajímavé scifi od českého autora Josefa Pecinovského a kupodivu jsem všechny předešlé díly i četla, což je u mě zázrak :D Takže se na ní moc těším. No a nového Zaklínače a Bleach není potřeba moc komentovat.


Druhý větší nákup byl taky díky větším slevám (30-50%), na některých knihách jdou ještě vidět cenovky. Přestože jedním z mých knižních předsevzetí bylo nezačínat nové série, dokud nedočtu ty co mám načaté, tak jsem se neudržela a pořídila si první díl Mycélia od Vilmy Kadlečkové, o kterém jsem uvažovala už strašně dlouho. Vlastně mi ho koupil přítel, protože jinak bych musela jednu z knížek vypustit, na všechny jsem neměla. Nanečisto od Ljukaněnka jsem kdysi četla a moc se mi líbilo, tak jsem si ho teď koupila rovnou i s pokračováním Načisto. Enderova hra od Orsona S. Carda je jedna z dalších klasik scifi, která mě zaujala a chtěla si jí dlouho přečíst. Navíc už několik let koukám po edici Mistrovská díla SF, ve které právě Enderova hra vyšla, takže je to začátek nové sbírky. No a další Bleach.


Další přírůstky ze kterých mám ohromnou radost jsou knihy od Roberta Holdstocka.  Všechny jsem sehnala neuvěřitelně levně na to, že jsou už několik let k nesehnání a když už je někdo prodává, tak minimálně za tři stovky. Fantoma a Železný grál jsem sehnala v bazaru na Databázi knih dohromady za stovku, Bránu ze slonoviny, bránu z rohu v knihkupectví Fantasya, kde jsem byla na křestu knihy. Měli jí tam za cenu, za kterou se prodávala když vyšla a navíc díky autogramiádě s 20% slevou, takže taky za hubičku. Prokleté město od Lisy McMann mám jako přílohu z Pevnosti, ale trochu se téhle knihy bojím. Pro mě neznámá autorka, hodnocení jsou různá, nějak k tomu nemám důvěru.


No a poslední kniha tohoto měsíce je Démon z East Endu. Zúčastnila jsem se totiž křtu knihy ve zmíněném knihkupectví Fantasya, takže jsem jí měla taky s 20% slevou. Strašně dlouho jsem dumala nad tím jestli do toho jít nebo ne, nakonec zvítězila zvědavost a touha zúčastnit se křtu, protože to vždycky bývají skvělé akce. Navíc jsem si přečetla ukázku a dost mě to zaujalo. Petra Slováková je česká autorka, o které jsem slyšela poprvé, ale pár knih jí už vyšlo. Démon z East Endu je první československá samostatná steampunková kniha (jinak u nás vycházejí antologie), hlavní hrdina má mechanickou ruku, hlavní hrdinka se umění přeměnit ve vlkodlaka a ve viktoriánské alternativní Anglii pátrají po tom, proč umírají malé děti a proč vždycky zmizí i jeden jejich rodiný příslušník. Nezní to lákavě?


No a to je vše. Celkem 14 kousků, snad jsem na nějakou knihu nezapomněla. Jak se Vám mé nové knihy líbí? Četli jste nějakou nebo se na některou chystáte?

Pár fotek na závěr :)




Mohlo by vás zajímat
Nejchaotičtější knihkupectví, které znám 
Knižní akce v březnu a dubnu
Setkání s Emmou Riedovou

6 komentářů:

  1. Četl jsem Bouřkovou sezónu a Mycelium 1 mám jako audioknihu. Sergej Lujaněnko patří mezi moje oblíbence, ale tyhle dvě jsem ještě nečetl. Mám rád Hlídky a Bludiště odrazů. Démona z East Endu si chci určitě pořídit. Moc pěkné přírůstky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, vždycky potěší když vím, že někdo čte to samé co já :) Na hlídky od Ljukaněnka se taky chystám, mám doma první díl, ještě jsem se k němu nedostala, a mám ještě Spektrum. Doufám že se mi budou taky líbit.

      Vymazat
  2. Super, konečně někdo, kdo nenakupuje slaďárny a erotické romány! :D

    No máme Wreck this journal, jak jsi poukázala. Moc se těším na to, co vymyslíš. Fakt to jde úplně samo a hrozně ráda koukám, co ostatní vytvořili. Doufám, že z toho bude třeba nová blogová rubrika.
    Jinak vše super, Zaklínač ani Bleach nepotřebuje komentář. Mycelium doporučuje hrozně moc lidí, ale pořád se mi do toho nechce. Tak kdo ví, třeba jednou. :)

    PS: Kočička skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No o Wreck this journal sem budu dávat příspěvky jen podle toho, jak se mi bude dařit, jestli to bude stát za ukázání nebo ne :D

      Vymazat
  3. Super prírastky, mnoho kníh poznám, niektoré síce nie, ale to nevadí. Najviac ti závidím Zaklínača :D Ja mám rozčítanú štvorku a je to super :D Už sa teším na ďalšie diely.

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem Bouřkovou sezónu a je super =)
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)