středa 14. října 2015

Knižní přírůstky za září

V září se mi sešla zajímavá směsice knih, od omalovánek po kuchařku až ke komiksu, a klasické knihy jsem si pořídila jen tři. Celkově toho mám za tento měsíc málo,ale v říjnu jsem si to bohatě vynahradila, takže říjnová chvástačka bude celkem bohatá :D


Začnu kouskama, které jsem si pořídila jako odměnu za státnice hned v ten samý den. Do knihkupectví jsem zamířila hlavně kvůli dalšímu dílu Kladiva na čaroděje. Žrádlo pro psy od Darka Šmída vycházelo ten den, tudíž jsem si velké naděje nedělala. Ale díky velmi ochotné prodavačce v Dobrovském na Zličíně, která pro něj zaběhla přímo do skladu, jsem ho sehnala a měla jsem velkou radost. Bohužel jsem se do knížky nějak nedokázala začíst, což se mi obvykle nestává, protože jsem kladivo vždycky četla hned, jak jsem si ho koupila. Takže stále čeká, až na něj přijde správná chvíle.


Začarovaný les od Johanny Basford
Od té doby, co jsem si začla kupovat omalovánky pro dospělé, se návštěva knihkupectví neobejde bez prohlížení si omalovánek, které ještě nemám. Překvapilo mě, že tam měli slovenské vydání Začarovaného lesa od Johanny Basford, protože v češtině vyšlo také a v knihkupectvích narážím hlavně na to české. Jenže české vydání je dost odfláknuté a slovenské je kvalitou úplně jinde (a srovnatelné s anglickým vydáním), takže když jsem tyhle omalovánky vzala do ruky, nějak jsem se jich nedokázala vzdát...

Další dvě knihy jsem pořídila v Levných knihách. Ready player one zná spousta z vás, jeden čas se o téhle knížce často mluvilo, ale než jsem se rozhoupala, tak jí v Levných knihách už neměli. Teď jsem ale v Plzni našla jeden zatoulaný výtisk, sice celkem ohmataný, ale za těch pár korun to až tak nevadí, a byla jsem moc ráda, že jsem ho objevila. Věk zázraků je kniha s krásnou obálkou - jak na přebalu, tak pod ním přímo na knize. Dozvěděla jsem se o ní ve videu od Dragell a celkem mě zaujala, takže když jsem jí zahlédla, tak jsem z toho také měla radost.


Kuchařku Tajemství syrové stravy jsem vyhrála v soutěži s Life Foodem a těším se, až si některé recepty vyzkouším. Kniha má nádherné fotografie a na všechny jídla se vám sbíhají sliny a ani byste od pohledu mnohdy nepoznali, že je to všechno syrové. Nejsem vitarián, ale baví mě experimentovat, obzvlášť pokud jde o zdravá a lehká jídla. A čím víc do sebe člověk nacpe syrové zeleniny a ovoce, tím líp :) První díl mangy Útok titánů jsem získala opět díky časopisu Pevnost. Už jsem jí stihla i přečíst a dalším dílům se nejspíš bránit nebudu.


A nakonec všechny knihy pohromadě. Je to taková malá, sympatická hromádka, u které nemusím mít špatné svědomí, že syslím hromady knih, které nepřečtu :D Co na knihy říkáte, zaujala vás některá, nebo jste nějakou už četli? :)


12 komentářů:

  1. Ready player one mi taky nedavno pribyl do knihovnicky. Pekna sbirka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem si ji kvuli Dragell koupila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrá náhoda :) Já jsem o ní nikdy předtím neslyšela, ale je možné že by mě v těch Levných knihách zaujala a možná bych po ní stejně sáhla :)

      Vymazat
  3. Ten Věk zázraků vypadá opravdu krásně, možná bych konečně v Olomouci mohla zajít do Levných knih, když už budu mít zítra ten svátek. :D Píšu si ho na seznam. :) No, a omalovánky plánuji koupit mamce a babičce. Mamka se mi vlastně sama zmínila, že by je chtěla, tak jsem si řekla, proč jí je nekoupit k Vánocům, že. Chtěla ty Antistresové, nicméně babičce koupím jiné, nemusejí mít hned totéž... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za zkoušku určitě nic nedáš, ale je fajn tam jít, když člověk nemá moc peněz, protože jinak je to zlo :D Někdy se sejde víc zajímavých knih a pak by tam člověk nechal jmění. Ale je zajímavé, že se tam dají sehnat knihy, které jinde už neseženeš. Tak pokud bys chtěla kupovat babičce nějaké ty omalovánky od Johanny Basford, tak ve většině obrázků jsou docela malé tvary a detaily, tak jestli třeba špatně vidí, tak by to nebylo úplně ono :) Na druhou stranu mně se ty její omalovánky tak líbí, že si kolikrát sednu a prohlížím si je celé jentak a kochám se :)

      Vymazat
  4. Asi před 2 lety jsem četla Ready player one a úplně mě to tehdy dostalo, pamatuju si, jak jsem to četla na návštěvě u tety do čtyř ráno, zalezlá v koutku na chodbě, abych nikoho nerušila rozsvícenou lampičkou :D Omalovánky pro dospělé se mi strašně líbí, přijde mi to jako taková odreagovačka.. ale zatím asi nemá smysl, abch si jepořizoala, protože když se chci bezmyšlenkovitě kreativně vybít, mám nedodělanou víc než půlku Wreck This Journal :) Syrová výživa mě taky docela zaujala.. dokonce mám na svém bucket listu, že bych ji chtěla na měsíc jako experiment zkusit. (I když možná tam mám napsanou veganskou, ale je mi to víceméně fuk, prostě něco v tom smyslu :)) Takže skvělé kousky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo tak to jsem zvědavá, jestli mě to taky takhle chytne :) Já mám wreck this journal taky ale nějak jsem na něj zapomněla a moc v něm netvořím. Omalovánky mě baví víc a přijde mi to i jednodušší, u toho deníku je potřeba víc myslet. Ale zase se tam dá vyřádit jinak. Ale kdybych si měla vybrat, tak beru omalovánky :) Já bych teda měsíc na nějaké jiné stravě nevydržela, spíš se snažím pozvolna upravit celý jídelníček :) Jsem ráda, že tě moje knížky zaujaly :)

      Vymazat
  5. A já si říkala, co to je za omalovánky se zlatým písmem :-) Já mám oboje od Johanny Basford a čekám už i na třetí. Zatím to jsou jediné, co si kupuji a jsem velice spokojená. Když jsem se dívala na jiné, tak se mi moc nezamlouvaly. Co se ti nezdá na českém vydání? :-)

    Jinak moc pěkné knižní kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky oboje a těším se na oceán :) Ty máš ta česká vydání? No v těch českých je daleko tenčí papír a ta vazba a obal je úplně jiný. V originále nebo ve slovenském vydání to má obal a ten když sundáš, tak na vnitřní straně máš omalovánku, a potom ta samotná kniha má desky z tmavě hnědého hodně tvrdého papíru a na něm jsou černě kresby. Vypadá to fakt krásně. Asi brzy napíšu článek ve kterém obě verze srovnám a nafotím :) Jinak mě se jiné omalovánky taky moc nelíbí, Johanna je pro mě prostě nej.

      Vymazat
    2. Mám české. A úplně v pohodě. Jiné jsem ani neviděla. A to dokonce Používám i fixy, které doporučuje autorka :-)

      Vymazat
  6. Ten začarovaný les vypadá uvnitř vážně dobře :) Já mám doma zatím jen různé mandaly. Ready player one je prý skvělý, jen mi zatím leží v knihovně ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)