neděle 3. ledna 2016

Knižní přírůstky za prosinec

Prosinec byl díky Vánocům bohatý, ale to asi u každého knihomola. Nejdřív jsem měla pocit, že k Vánocům skoro žádnou knížku nedostanu. Ono to člověka dost zmate, když od babičky dostane v listopadu peníze, aby si sám koupil něco k Vánocům. A on si to koupí, ale nezabalí si do pod stromeček, ale rovnou si to šoupne do knihovny. Takže jsem si potom uvědomila, že to vlastně vánoční dárky jsou. Příští rok budu mít pevnou vůli a takhle nakoupené dárky si opravdu zabalím a dám si je až na Štědrý den :D

Jaké knihy mi tedy přibyly do knihovny?

Mrtvou šelmu od Jiřího W. Procházky a Kláry Smolíkové jsem si přála už delší dobu. Procházku znám jako autora scifi a znám ho i osobně z nejrůznějších conů a literárních setkání. Rozhodl se, že se svou ženou napíše sérii detektivek, které se budou odehrávat v různých českých městech (Tábor, Kutná Hora) a budou v nich odhalovat různá tajemství a zajímavou historii měst. V listopadu se v Městské knihovně v Praze na Smíchově konalo setkání s oběma autory a já jsem šťastnou náhodou byla zrovna v Praze na školení, takže jsem tam mohla jít. A rozhodla jsem se, že si knížku konečně koupím, nechám si jí podepsat a pak jí šoupnu jednomu z Ježíšků, aby mi jí dal pod stromeček.

Nové ilustrované vydání Harryho Pottera jsem musela mít, protože Harry je moje srdcová záležitost a měla jsem to štěstí vyrůstat společně s ním. Kniha je opravdu nádherná, už jsem si jí několikrát prolistovala abych se pokochala, a neskutečně se těším, až vyjdou další díly. Krom Harryho (který byl k svátku) mi přítel nadělil i Doctora Who - 11 Doctorů, 11 příběhů. Tahle jediná kniha pro mě byla pod stromečem opravdovým překvapením. Doctora Who miluju a přítel taky, takže jsem za knihu moc ráda a těším se na ní.

 Teď se dostávám ke knihám, které jsem si koupila sama, většinou za peníze od babičky. V Plzni jsem objevila zajímavé knihkupectví, kde mají levné knihy, a celý prosinec měli na vše ještě 50% slevu. O Cizince od Diany Gabaldon jsem už mockrát slyšela a ráda bych si jí přečetla. Jenže Cizinku v knihkupectví neměli, měli jen 2.-4. díl. Proto jsem dlouho váhala, jestli do toho jít. Nakonec jsem si je koupila, protože tyhle knihy normálně sehnat nejdou, a jedna stála jen 125 korun. Cizinku jsem pak sehnala levně na aukru, už jí mám doma, ale zařadím jí až do lednové chvástačky, protože jsem si jí vyzvedla až v lednu a navíc poté, co jsem měla nafocené všechny knihy.


Příšerné příběhy vánoční jsem si koupila, když jsem byla na křtu Vezněné v Praze. Chtěla jsem nějakou vánoční knihu a na tuhle jsem slyšela pochvalné ohlasy. Už jí mám i přečtenou, a pořád nevím, co si o ní myslet. Asi jsem čekala, že se u ní budu víc bát, ale přitom se mi ty povídky líbily. Další tři knihy jsem si koupila opět za peníze od babičky a využila jsem 30% slevy u Dobrovského. Lístky ve větru jsou 2. dílem série Květy z půdy, jejíž první díl jsem nedávno dočetla. Nejtemnější večer roku je novinkou mého oblíbeného autora Deana Koontze. Předchozí knihou mě dost zklamal, tak doufám že tentokrát budu spokojenější. Knihu Jsou světla, která nevidíme nemusím nikomu moc představovat. Podlehla jsem díky nádherné obálce, zajímavému příběhu a samým pochvalným ohlasům. No a Jackabyho jsem dostala v Knihobitovi, o kterém jsem už psala tady. Paranormální detektivka mě moc láká, navíc je detektiv přirovnáván k Doctorovi Who a kniha má nádhernou obálku. Tomu nešlo odolat, kdybych jí nenašla v Knihobitovi, stejně bych si jí koupila. 

 A jako poslední tu mám nové omalovánky. Ztracený oceán od Johanny Basford jsem dostala od přítele a moc jsem ho chtěla, i když její nejkrásnější knihou zůstává Začarovaný les. Snadnou cestu k odpočinku jsem dostala od druhé babičky a bylo to pro mě překvapení. Sama bych si tyhle omalovánky asi nekoupila, ale takhle jsem ráda, že je mám, je v nich spousta hezkých a zajímavých obrázků. Kreativní terapii jsem si koupila za peníze od babičky těsně před Vánocema (štve mě že jsem nevěděla, že po Vánocích budou mít tu 30% slevu). Tyhle omalovánky se mi zezačátku tolik nelíbily, ale postupně se mi začly líbit víc a víc. Jsou zvláštní tím, že už mají vybarvené pozadí.


Tak a to je vše. Na závěr všechny knihy pěkně pohromadě. Takže až na Harryho, Příšerné příběhy výnoční a Jackabyho mi všechny knihy přinesl Ježíšek. To není vůbec špatné :)


Stromeček máme s přítelem provizorní, protože každý jezdíme na Vánoce ke svým rodičům. A nejsou prostředky na to kupovat něco lepšího, obzvlášť když tu ani nejsme- Nicméně těším se na svůj první pořádný vánoční stromek.

Co říkáte na moje přírůstky, zaujaly vás některé knihy? Co přinesl Ježíšek vám? :)

6 komentářů:

  1. Hrozně moc ti závidím Jackabyho a Příšerné příběhy Vánoční. O tom Harry Potterpvi nevím co so myslet :D protože to vypadá nádherně, ale myslím, že až se konečně dostanu k jeho koupení koupím si tu klasickou verzi :D moc hezké knížky doufám že se ti budou líbit:)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mně u Harryho strašně lákají i vydání v angličtině, které mívají nádherné obálky a takové víc dospělácké. Já mám Harryho kompletního ve starém vydáním a číst budu asi hlavně tohle staré vydání, protože i styl písma a ostatní drobnosti v sobě nesou vzpomínky na tu dobu, kdy jsem ho četla poprvé :) Ale v ilustrovaném vydání si ho přečtu taky. Děkuju, já taky doufám že se mi všechny budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné přírůstky :) Včetně omalovánek :)

    OdpovědětVymazat
  4. V rámci prokrastinace od učení se miliardy maturitních otázek se konečně zase dostávám na tvůj blog! Ani nevíš, jakou mám radost! :D
    A tvoje strategie šoupnutí dárků okamžitě do knihovničky se mi dost zamlouvá :D U nás se naopak stalo, že mamka dárky schovala tak důkladně, že jednu ze svých nížek jsem dostala až 25. :D
    Harryho kupovala jako dárek někomu moje kamarádka a naprosto detailně mi ho nafotila.. a musím říct, že ta knížka vypadá úplně bombově! :)
    O Cizince jsem také dost slyšela.. Zatím se na ni nechystám, ale kdybych narazila na ty knížky jako ty, nevím, jestli bych odolala:D
    A Jackaby i Jsou světla, která nevidíme, mají prostě nádhernou obálku, přesně jak píšeš:) Žádnou recenzi jsem na ně ještě nečetla, ale obě vypadají dost tajemně.. :)
    Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee to mě moc těší :) Tak ty knížky, které mi dávají rodiče nebo tak, ty musím taky odevzdat a dostanu je až pod stromeček, ale s babičkou to takhle, nefunguje, to prostě dostaneme peníze a je na nás, jak s nima naložíme :)
      Na Jackabyho i Jsou světla, která nevidíme časem určitě napíšu recenzi, ale věřím že jich je na různých blogech už plno :)
      Děkuju za krásný komentář, mám z něj radost :)

      Vymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)