pondělí 16. listopadu 2015

Knižní přírůstky za říjen


V říjnu jsem se docela rozjela. Většinu knih jsem koupila ve výprodejích, za stovku nebo i méně. Fotky tentokrát nic moc, jednak není moc čas a jednak jsem musela fotit za umělého světla, a tím se to taky ztěžuje.

Na první fotce jsou knihy, ke kterým mě přivedla Rodaw z Knihánkova. Většina to jsou detektivky/thrillery. Od Lisy Jackson mám knihy hned dvě, a to proto, že jsem si na buxu nejdříve koupila druhý díl série - Vyvolená k smrti, a až potom jsem narazila v knihkupectví i na první díl - Osamělou smrt. Tyto knihy spojuje vrah, který vraždí a mučí ženy pomocí sněhu a mrazu, což zní hodně zajímavě. O Spolubydlícím od Johna Lutze jsem se dozvěděla už dřív, protože jsem v televizi viděla film, ale protože ho dávali pozdě v noci, tak jsem ho nedokoukala. Jsem moc zvědavá jak to dopadne. O Barbaře Erskinové už jsem také dřív slyšela, protože jsem od ní dostala kdysi jednu knihu, ale zatím jsem jí nečetla. Jenže Rodaw autorku tak vychvalovala, a tuhle knihu taky, že jsem po ní v antikvariátu hned skočila. Miluji strašidelné příběhy odehrávající se v nějakém tajemném domě. Zbávající autory jsem neznala, ale všechny knihy vypadají zajímavě.


Koupila jsem si dvě knihy od Agathy Christie, protože jsem knížky objednávala chvíli poté, co jsem od ní dočetla knihu, a věděla jsem, že chci další knihy od ní. Polámané panenky jsem dostala v Knihobitovi a hned jsem je přečetla. Recenzi si můžete přečíst tady.


Na závěr taková různorodá směsice knih. Řeky Londýna jsem dostala, stejně tak jako nové omalovánky Proměny zvířat od přítele a dvě knihy od Zelaznyho, které jsme s přítelem pořídili na výprodeji městské knihovny v Praze. Barbaru Woodovou znám už pár let, čte jí i moje mamka, takže jsem si jí ukořistila z antikvariátu, kde jsem si koupila i knihu Temné uličky, kterou jsem zapomněla vyfotit. Truhlu ze zálivu smrti mám díky Pevnosti.


A nakonec všechny knihy (až na jednu) pohromadě. Docela slušná hromádka. Ani nevím jak se to stalo, ale do antikvariátu si zakazuji vstup, a výprodejů si taky už nesmím všímat :D

Četli jste nějakou knihu? Nebo znáte některého z autorů? Těším se na vaše komentáře :) 


6 komentářů:

  1. Knížky z první fotky jsem četla všechny kromě Tess Gerritsen a všechny byly skvělé, hlavně Lisa Jackson patří mezi mé nejoblíbenější autorky :) Na Polámané panenky se taky chystám a musím si konečně koupit i nějaké ty omalovánky :) Krásná hromádka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Super, tak se mám na co těšit, na Lisu Jackson a Tess Gerritsenovou jsem hodně zvědavá.

      Vymazat
  2. Jee, Agathu miluju :) a Smrtonoše jsem ještě nečetla.
    Po Spolubydlícím a Polámaných panenkách už nějakou dobu pokukuju, tak uvidíme, kdy si je pořídím.
    Řeky Londýna zrovna čtu a nevypadá to vůbec špatně.. ;)
    A ty omalovánky, ty se mi teda fakt líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polámané panenky doporučuju a omalovánky taky, jsou fakt super. Na Řeky Londýna jsem zvědavá, slyšela jsem na ně různé ohlasy, tak z toho mám trochu obavy :)

      Vymazat
  3. Krásné kousky včetně omalovánek :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší a ráda na něj odpovím :)